Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : 30 Resepi Kuih Muih Tradisional Popular Simple Sedap Daily Makan
1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. Bahan lapisan bawah hijau : Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1/2 biji kelapa parut (putih sahaja).
Bahan lapisan bawah hijau :
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Daun pisang (dilayur atas api). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Bahan lapisan bawah hijau : 1/2 biji kelapa parut (putih sahaja). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Daun pisang (dilayur atas api). Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan bawah hijau : Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Daun pisang (dilayur atas api). Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 1/2 cawan santan cair; 1/2 biji kelapa parut (putih sahaja). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Daun pisang (dilayur atas api). Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1/2 biji kelapa parut (putih sahaja). 1 1/2 cawan santan cair; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Bahan lapisan bawah hijau :
Daun pisang (dilayur atas api). Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Bahan lapisan bawah hijau : Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1/2 biji kelapa parut (putih sahaja).
Bahan lapisan bawah hijau :
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. 1/2 biji kelapa parut (putih sahaja). Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Daun pisang (dilayur atas api). Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : 30 Resepi Kuih Muih Tradisional Popular Simple Sedap Daily Makan. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 kuih hijau kelapa. 1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
1001 resepi kuih muih tradisional umie safiyya. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Bahan lapisan bawah hijau :
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 1 1/2 cawan santan cair; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
1/2 biji kelapa parut (putih sahaja). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa : 30 Resepi Kuih Muih Tradisional Popular Simple Sedap Daily Makan"